Čebelji izziv pri Helen Doron Slovenia: Varujmo naš planet skupaj

Cebelji izziv pri Helen Doron English

V tednu od 20.5.2024 do 24.5.2024 smo pri Helen Doron Slovenija praznovali poseben dogodek – Čebelji teden! Ta izjemen teden je bil posvečen ozaveščanju o pomembnosti čebel in varovanja okolja, s čimer smo se pridružili globalnemu prizadevanju za ohranitev teh ključnih opraševalcev.

Čebelji izziv: Varujemo naš planet

Naš projekt, “Čebelji izziv: varujemo naš planet”, je zasnovan v skladu z našo vrednoto – SKRB ZA OKOLJE. Cilj projekta je spodbuditi naše tečajnike in njihove družine, da prispevajo k ohranjanju čebel in našega planeta na zabaven in poučen način. Slogan projekta je bil: “Posadi cvetlico medovito, da bo čebelam čudovito.”

Pomembnost ozaveščanja otrok o čebelah

Čebele igrajo ključno vlogo pri opraševanju rastlin, kar omogoča rast in obroditev številnih pridelkov, ki jih uživamo vsak dan. Brez čebel bi naša prehranska veriga trpela, kar bi vplivalo na raznolikost hrane in stabilnost ekosistemov. Poleg tega so čebele pomembni indikatorji zdravja okolja; njihovo upadanje je lahko znak širših okoljskih težav. Zato je izjemno pomembno, da že otroke ozaveščamo o pomembnosti čebel in jih učimo spoštovanja do narave in njenega varovanja.

Aktivnosti v ČEBELJEM tednu

Med ČEBELJIM tednom so naši tečajniki prejeli posebne vrečke s semeni medovitih rastlin ter kartončke “DEAR BEE”, na katere so lahko zapisali svoje misli za čebelice ali narisali risbico. Te aktivnosti so spodbujale kreativnost otrok in jih hkrati učile o pomembnosti narave.

Z velikim veseljem sporočamo, da smo v sodelovanju z NLB d.d. podelili 1200 vrečk s semeni medovitih rastlin. Iskrena hvala NLB d.d. za vašo velikodušno podporo, ki je omogočila, da smo lahko našim tečajnikom in njihovim družinam ponudili to dragoceno priložnost.

Nekateri tečajniki so semena posadili skupaj z učiteljicami, nekateri pa so semena posadili skupaj s starši doma. Hvala za vse čudovite risbice ter lepe misli za naše čebelice, ki bodo razstavljene v prostorih Helen Doron English. Vaša hitra odzivnost in aktivno sodelovanje sta bila izjemno spodbudna in se vam iskreno zahvaljujemo za vašo predanost in podporo našemu skupnemu cilju ohranjanja našega planeta za prihodnje generacije.

Delite svojo izkušnjo z nami

Čeprav je Čebelji teden že za nami, z velikim veseljem pričakujemo vaše slike med sajenjem semen ali risanjem risbic. Prosimo vas, da te dragocene trenutke objavite na svojih socialnih omrežjih in nas označite. Risbice lahko še vedno prinesete nazaj v naš center, kjer jih bomo z veseljem razstavili v naših prostorih.

Kot zahvalo za vaše sodelovanje so vsi naši tečajniki imeli priložnost  prejeti dodatno nagrado kot znak našega spoštovanja do vašega prispevka. 

Skupaj lahko pozitivno vplivamo na naše okolje in spodbudimo otrokovo zavest o pomembnosti varovanja čebel ter našega planeta. 

Hvala, ker ste se pridružili našemu ČEBELJEMU izzivu!

Spremljate nas na socialnih omrežjih @helendoronslovenia in bodite na tekočem z vsemi informacijami.

Vaša ekipa Helen Doron English SLOVENIJA

Dobrodošli v svet Helen Doron English

Helen doron kids logo

Pridite na brezplačno preizkusno urico

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

To spletno mesto je zaščiteno z reCAPTCHA, veljajo pa Googlov pravilnik o zasebnosti in pogoji storitve!

Skip to content