Slovenija
 

O nas

Helen Doron – vodilna strokovnjakinja na področju učenja angleščine kot tujega jezika.

Pred tridesetimi leti je Helen Doron, jezikoslovka in pedagoginja, sprožila revolucijo na področju učenja angleščine kot tujega jezika. Razvila je metodo, ki posnema način učenja, s katerim otroci osvajajo svoj materni jezik. Danes je Helen Doron English mednarodna mreža franšiz, ki je prisotna v več kot 30 državah. Skoraj dva milijona otrok danes govori angleško po zaslugi Helen Doron.

Kako se je vse začelo?

Vse se je začelo z učno uro violine. Pred skoraj tridesetimi let je Helen Doron, britanska jezikoslovka, vpisala svojo takrat štiriletno hčerko k uram violine pri inštruktorju, ki je poučeval po Suzukijevi metodi. Nad metodo je bila očarana in ti principi so jo spodbudili k razvoju lastne metode za poučevanje angleščine za otroke.

Jezik glasbe

Tako se je začel mednarodni uspeh Helen Doron English. Leta 1985 se je Helen Doron odločila za oblikovanje svojih učnih materialov, ki bi otrokom pomagali razumeti in govoriti angleško. Razumela je, da sta branje in pisanje drugačni sposobnosti od razumevanja in govorjenja. Vendar pa so v šolah učitelji jezik učili samo skozi branje in pisanje. Revolucionarna metodologija Helen Doron je otrokom dopustila, da se najprej naučijo govoriti in razumeti angleško, šele potem pa brati in pisati – kakor to počnejo v maternem jeziku. Z metodo Helen Doron se lahko angleščine učijo celo dojenčki. Njen prvi tečaj zgodnjega poučevanja angleščine je temeljil na principih pozitivne spodbude in ponavljajočega poslušanja. Naredila je domače posnetke pesmi, rim in zgodb in začela učiti v svoji soseski v severnem Izraelu.

Rezultati so bili neverjetni. Helenina metoda učenja angleščine je ustvarila spodbudno okolje, ki je posnemalo naravni proces učenja maternega jezika. Otroci so bili navdušeni! Učne ure so bile zabavne in živahne, spodbujale so čustveno, fizično, kreativno in intelektualno dobrobit otrok. Na podlagi tega začetnega uspeha je Helen nadaljevala z razvojem učnih materialov in začela izobraževati druge učitelje o uporabi svoje edinstvene metodologije. Skozi leta se je Helen Doron English metoda od prvotnih programov, namenjenih majhnim otrokom, razvila do te mere, da sedaj vključuje starostno prilagojene tečaje za otroke od treh mesecev starosti pa do najstnikov, starih 19 let.

Helen Doron English po svetu

Leta 1995 je bila Helen Doron metoda pripeljana v Evropo, najprej v Avstrijo, kasneje v Nemčijo. Leta 1998 je bil vpeljan franšizni model in Helen Doron English učni centri so se začeli pojavljati po celotni Evropi. Pred kratkim se je Helen Doron English razširila tudi na Kitajsko, jugovzhodno Azijo ter Južno in Latinsko Ameriko.

Helenin glavni cilj je bil in še vedno ostaja, čimbolj povečati učno sposobnost otrok vseh starosti ter sestaviti najboljše učne programe zanje. Helen in njena razvojna ekipa nadaljujejo pot pionirjev v učenju skozi čustveno, fizično, kreativno in intelektualno rast.

Zadnja novost so Helen Doron vrtci, ki predstavljajo uspešen model izobraževalnega programa.

Skoraj dva milijona otrok se je angleščine učilo s pomočjo Helen Doron English metode in tako izkoristilo prednosti Helenine vseživljenjske predanosti odličnosti v izobraževanju.

  • “Moj sin Jack (2 leti in 4 mesece), ki zna povedati samo nekaj besed v poljščini, kljub temu hitro pridobiva angleško besedišče, ki se ga nauči pri Helen Doron English.”

    Justyna Kolasinska, mama, Varšava - Poljska
  • “Učenje angleščine s Helen Doron Early English je zabavno in metoda dovoljuje mojemu sinu Bossu, da se angleščine uči na naraven način. Ko mu v avtu med vožnjo predvajam zvočne zapise, zelo rad prepeva zraven.”

    Saowanee Lurpromchai, starš, Bankok - Tajska
 123

Prednosti dvojezičnosti

Franšizni uspeh

Glasba – ključ do znanja angleščine