“Čarobnost komplimentov: Kako Helen Doron English praznuje vsak dan kot dan komplimentov”

compliment day

Ste kdaj opazili, kako lahko že en kompliment obrne vaš dan na bolje?

Ob mednarodnem dnevu komplimentov se spomnimo neverjetne moči pozitivnih besed, moči, ki jo vsak dan praznujemo pri Helen Doron English. Naše učilnice so napolnjene z vzpodbudno energijo in pohvalami, ki tvorijo jedro naše metode poučevanja.

 

Pozitivne besede so kot čarovnija

Pozitivne besede lahko obrnejo težek dan na bolje in naredijo dober dan še boljši. To ni samo nekaj lepega, kar počnemo; je namreč učinkovit način učenja in rasti. Ko si izrekamo lepe stvari, še posebej pri učenju, to močno vpliva na otrokovo samozavest. Gre za podobno miselnost kot “muhe loviš z medom, ne s kisom”, kar pomeni, da sta prijaznost in pozitivni kompliment učinkovitejša kot strogo ali kritično ravnanje. Kompliment, čeprav se zdi preprost, nosi ogromno moč v sebi in lahko spremeni trenutek dvoma v zmago.

 

Pozitivna vzpodbuda kot del metode

Pri Helen Doron English vključujemo pozitivno spodbujanje v našo metodo poučevanja. Osredotočamo se na pohvalo za vsako prizadevanje in iskanje dobrega v vsakem poskusu. Ta pristop je ključen pri učenju jezikov, saj je vsak korak pomemben, ne glede na to, kako majhen je. Naš edinstven pristop se kaže tudi v pozitivnemu načinu popravljanja tečajnikov med učenjem angleščine. Namesto, da bi na napake opozorili z “ne” ali pa “to je narobe”, svoje tečajnike usmerjamo k pravilni izgovorjavi ali uporabi – učitelji besedo izgovorijo pravilno, tečajniki pa jo ponovijo. Na ta način se izognemo kakršnim koli negativnim konotacijam, povezanim s popravljanjem. Ko tečajniki ponovijo pravilno obliko, jih pohvalimo, kar okrepi njihov občutek uspeha in gradi njihovo samozavest.

 

Na naših urah radi navijamo drug za drugega

Ko naši tečajniki poskusijo nekaj novega ali se dobro odrežejo, smo prvi, ki rečemo “odlično opravljeno!” To na naše tečajnike vpliva pozitivno, se dobro počutijo in so pripravljeni na  nadaljnje učenje. Tukaj ne gre samo za učenje angleščine; gre za varen prostor, premagovanje strahu, sramu in ogromno podporo pri izgovarjanju angleških besed. Ne glede na to, kako v tistem trenutku otrok zveni, bo vedno dobil pozitivno podporo. Otroke učimo pozitivnega razmišljanja, kar naredi učenje bolj zabavno, hkrati pa vpliva na miselnost, ki bo tečajnikom koristila v vseh vidikih življenja.

 

Dan komplimentov

Ob Mednarodnem dnevu komplimentov vam sporočamo, da so vaše besede lahko močno orodje za spreminjanje sveta na bolje. Ne glede na to, ali ste učitelj, starš ali prijatelj, nikoli ne podcenjujte moči svojih besed. In pri Helen Doron English si želimo, da bi bil vsak dan praznik komplimentov, nasmehov in učenja na najbolj srčen način.

Na koncu, pohvala tudi vam za branje tega prispevka! Hvala, ker ste del naše skupnosti in delite našo strast do pozitivnega učenja in rasti.

 

Dobrodošli v svet Helen Doron English

Helen doron kids logo

Pridite na brezplačno preizkusno urico

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Skip to content