Slovenija
 

Metoda

Bistvo Helen Doron metodologije so štirje principi, odlični učni pripomočki ter predani učitelji.

Vsi Helen Doron English tečaji, ne glede na to za katero starostno obdobje so oblikovani, temeljijo na štirih osnovnih principih, ki zagotavljajo uspešnost metode.

Štiri principi Helen Doron English

Ponavljajoče poslušanje. Glavni sestavni del Helen Doron English metodologije je poslušanje zvočnih zapisov iz ozadja v domačem okolju. Priporočljivo je poslušanje dvakrat dnevno po 15-25 minut. To omogoča neprekinjeno izpostavljenost angleščini, ki je tako pomembna pri majhnih otrocih. Zvočni zapisi z izvirnimi pesmimi in zgodbami, ustvarjenimi posebej za Helen Doron English, so del učnih setov, ki jih otroci dobijo ob vpisu v Helen Doron English tečaj.

Pozitivna spodbuda. Ko je Vaš otrok izrekel prvo vesedo, ste pokazali veliko navdušenje; ta pozitivna spodbuda je otroka opogumila, da je besedo ponavljal in izrekel še več besed. S Helen Doron English se otroci angleščine učijo na enak način kot svojega maternega jezika – z ogromno pozitivne spodbude, ki jim jo nudijo tudi Helen Doron v učilnici.

Učenje v majhnih skupinah. Helen Doron English tečaji se odvijajo v majhnih skupinah od 4 do 8 učencev. To ponuja prednosti obeh načinov dela; na eni strani otroci uživajo prednosti skupinske dinamike, ki je pri individualnih urah ni, na drugi strani pa majhne skupine omogočajo individualno pozornost in veliko individualne rabe jezika. Raziskave so pokazale, da prinaša učenje v manjših skupinah boljše rezultate kot zasebno poučevanje.

Zabavno učenje. Helen Doron učna metoda upošteva otrokove poseben učne sloge, tako da uporablja igre, gibanje, glasbo in veliko zabave, s katerimi spodbuja otrokovo naravno ljubezen in željo po učenju jezika. Naj bodo stari tri mesece, tri leta, deset ali sedemnajst let, tako otroci kot najstniki uživajo v naših urah, ki so zelo strukturirane, in hkrati vedno zabavne in dinamične.

Predani učitelji

Pri Helen Doron English smo izjemno ponosni na svoje profesionalne in predane učitelje. Vsi Helen Doron učitelji opravijo intenzivno usposabljanje, kjer se podrobno seznanijo z metodologijo in uporabo naših lastnih učnih materialov. Ugotovili smo, da po opravljenem tečaju, naši učitelji srčno verjamejo v metodo in zelo predano zagotovljajo, da vsak otrok od ur kar največ odnese. Njihova vnema se pozna na otrocih, ki komaj čakajo začetek naslednje ure.

Najboljši učni pripomočki

Vsi Helen Doron English programi – od Baby’s Best Start za dojenčke do Teen English za najstnike do 19 let – so razviti znotraj podjetja pod vodstvom Helen Doron osebno. Razvojno ekipo sestavljajo jezikoslovci, strokovnjaki v poučevanju angleščine kot tujega jezika in razvojni strokovnjaki. Vse zgodbe, pesmi in risane epizode so narejene posebej za Helen Doron English ter ustrezajo besedišču vsakega posameznega tečaja. Vse aktivnosti in igre so oblikovane zabavni izzivi, ki tečajnikom pomagajo ohranjati naučeno besedišče.

  • “Dojenčki in otroci se svojega maternega jezika učijo s poslušanjem istih besed, stavkov, pesmi in zgodb, ki jih govorijo ljudje okoli njih; ravno tako se lahko z uporabo te naravne tehnike naučijo tujega jezika.”

    Helen Doron - kako se dojenčki naučijo govoriti
  • “Starši pogosto sprašujejo kaj je glavna razlika med Helen Doron metodologijo in ostalimi, ki učijo angleščino kot tuji jezik. Odgovor je preprost: IZKUŠNJE!”

    Helen Doron o uspehu svoje metodologije
 123

Kdaj naj se moj otrok začne učiti angleščine?

Raziskava – Dvojezični dojenčki so pametnejši