Slovenija
 

Young Heroes – spremenimo svet okoli nas!

31.03.2017 - Objava Helen Doron English

Young Heroes – spremenimo svet okoli nas in podprimo našo lokalno skupnost!

S ponosom predstavljamo naš nov globalni projekt, Young Heroes. 

Helen Doron English uči otroke komunicirati v angleščini, naš trud pa sega še dlje. Otroke učimo tudi pomembnih vrednot, kot so skrb za druge, za svojo lokalno skupnost in svet, ki jih obdaja. Na ta način jih spodbujamo k temu, da postanejo odgovorne osebe, ki jim je mar za zunanji svet. 

»Slovenske otroke vabimo k vključitvi v program,« sporoča Nina Žerjal, master franšizij Helen Doron English za Slovenijo in dodaja: »Program Young Heroes ni omejen na naše tečajnike; vsi se lahko pridružijo. Vsakdo lahko postane mali junak.«

»S programom želimo zbuditi junaka, ki spi globoko v nas. Otrokom na ta način ponujamo možnost, da prepoznajo moč in potencial, ki ga nosijo v sebi, pri tem pa ne potrebujejo nadnaravne moči ali posebnih spretnosti. Vse temelji na skupnem delovanju otrok s ciljem izboljšati okolje, v katerem živijo,« dodaja Žerjalova.

Globalni projekt Young Heroes zaznamujejo trije koraki. Odkrivanje. Sanje. Akcija. Pod okriljem učiteljev in učiteljic ter s spodbudo staršev bomo otroke spodbudili, da se podajo v svojo lokalno skupnost in raziščejo, kaj bi se dalo izboljšati. V naslednji fazi jih bodo spodbudili k sanjam – snovanju ideje, ki lahko pomaga izboljšati trenutno stanje. Nazadnje bodo ideje spremenili v aktivnosti in udejanjili spremembe.

»Vsak otrok, ne glede na to, kako majhen ali visok je, lahko prispeva k spremembam. Program Young Heroes nam le pokaže, kako lahko to dosežemo,« pove Žerjalova.  

Seveda, potrebna bo volja, podpora, prav tako pa bo prav prišla vsaka dodatna roka, ko bomo v skupnosti vpeljevali spremembe. Spodbujamo vse, da nas podprejo po svojih najboljših zmožnostih. Veseli bomo vsake aktivne udeležbe, pa tudi kakšnega prevoza ali malice, saj bo otrokom pozitivna spodbuda veliko pomenila. Tako otroke, kot vse vpletene v projekt Young Heroes, spodbujamo k pogovoru o samem projektu in k razmišljanju o tem, kaj bi lahko skupaj naredili, da bi bila naša življenja v lokalnem okolju za odtenek bolj prijetna.   

Young Heroes projektov je lahko neskončno …

Vsakdo lahko postane mali junak in oblikuje lastni Young Heroes projekt, ki tako ali drugače pomaga lokalni skupnosti, humanitarnim organizacijam ali ljudem na sploh. K sodelovanju so vabljene tudi šole, vrtci in neodvisne skupne otrok ter odraslih.

Ob zaključku projektov bo nastopil tudi čas, ko bodo sodelujoči uspehe lahko delili z drugimi. Young Heroes projekti z vsega sveta bodo objavljeni v angleščini na mednarodni spletni strani Young Heroes. Udeleženci bodo tako lahko predstavili svoje ideje in spodbujali prijatelje ter družinske člane, da delijo oziroma glasujejo za najboljši projekt.

20 projektov bo uvrščenih med finaliste. 2. junija 2017 bo komisija izbrala Young Heroes skupine leta 2017.

Prva zmagovalna trojica bo prejela tudi denarno nagrado*:
1. nagrada – 6.000 €
2. nagrada – 4.000 €
3. nagrada – 3.000 €

Denarna nagrada bo namenjenega neposredno podpori zmagovalnega Young Heroes projekta.

Slovenska Young Heroes nacionalna inciativa.

Slovenski Helen Doron centri se v sklopu programa povezujejo z lokalnim društvom Streha za vse in Srečno hišo, skupaj pa bodo skušali pomagati otrokom iz Ugande in v lokalno okolje poslali sporočilo o strpnosti in pomenu sožitja različnih kultur ...

PREBERITE VEČ O NACIONALNI INICIATIVI IN SE NAM PRIDRUŽITE. Vsakdo lahko postane Young Heroe ...