Slovenija
 

Young Heroes se vračajo!

30.11.2017 - Objava Helen Doron English

Slovenski mali junaki bodo ponovno stopili skupaj, tokrat pod geslom »Branje nariše nam sanje«

 

V Helen Doron English Ljubljana se vrača projekt Young Heroes, tokrat pod geslom "Readers are leaders" - Branje nariše nam sanje. V soboto, 16. decembra, ob 10. uri, bomo skozi zabavne delavnice na temo zgodnjega branja poudarili pomen bralnih veščin, ki z leti nikakor ne smejo zamreti. Prva delavnica bo namenjena otrokom do vključno 6. leta starosti, druga pa vsem starejšim otrokom. Brali bomo pravljice, napisali svojo zgodbo in se zabavali ob ustvarjanju. Po delavnicah sledi božično rajanje in pogostitev.

Otroci bodo ponovno postali mali junaki v dobrodelni  akciji skupaj s Srečno hišo in ekoslikanicami avtorice Alenke Žumbar Klopčič. Z nakupom poučnih knjižic v učnem centru Helen Doron English Ljubljana lahko prispevate del sredstev Rdečim noskom, hkrati pa vas vabimo k donaciji rabljenih knjig. Zbirali jih bomo, da polepšamo praznične dni otrokom, ki živijo v manj ugodnih okoliščinah. Knjige, ki jih je vaš otrok prerastel in jih ne uporablja več, lahko odložite v našem centru pod božičnim drevescem. Če imate doma veliko starih Helen Doron nahrbtnikov, bomo zelo veseli, če rabljene knjige prinesete v nahrbtniku, seveda pa to ni pogoj. Skupaj z Rdečimi noski bomo poskrbeli, da vaša knjižna darila polepšajo praznike malih nadobudnežev.

Otroške ekoslikanice bo mogoče kupiti na dogodku v Helen Doron English Ljubljana ali v delovnem času centra od decembra do 20. januarja 2018. In prav 20. januarja bo sledil še zaključni dogodek s posebnim zabavnim programom, ki ga ekipa Helen Doron English Ljubljana prireja v sodelovanju z Minicity. 

Starši, pozor! 16. 12., ob 10. uri, ne zamudite predavanja, ki ga bodo za nas pripravili študentje društva Streha za vse: Kako smo zgradili Amasiko, prehodni dom za otroke z ulic v mestu Kabale v Ugandi.

Kaj nas čaka na bralnih delavnicah s Helen Doron English?
 
George R. R. Martin je v svoji misli krasno povzel pomen knjige v naših življenjih: »Kdor bere, živi tisoč življenj. Tisti, ki ne bere, živi le eno.«

Otroke bo prevzela zabava in čarobnost, ki jih prinašajo nešteta življenja pisane besede. Ne zamudite pestrega dogajanja v soboto, 16. decembra, kjer nas čakajo:

  • Igre s črkami, kjer nas čaka spoznavanje abecede, risanje s prstki, oblikovanje črk iz različnih materialov, sestavljanje besed in še mnogo več. 
  • Igre z besedami, kjer nas čaka branje enostavnih angleških besed s Helen Doron Early Reading bralnimi karticami, igre prepoznavanja in iskanja črk.
  • Digitalni kotiček, kjer bomo brali s pomočjo Helen Doron Read aplikacije in se igrali z interaktivnimi Helen Doron ABC kartami. Najmlajši pa bodo lahko pokukali v svet naše zmajčice Didi ter opazovali, kako oživijo njihovi najljubši junaki iz knjigic Dragon Tales.
  • Skupno branje zgodbice bo zaokrožilo razburljiv bralni maraton v centru Helen Doron English Ljubljana.

 

Število mest na dogodkih je omejeno zato pohitite z obvezno prijavo, ob kateri sporočite tudi starost otroka. Prijave zbiramo na ljubljana@helendoron.com ali 051 665 700.