Slovenija
 

Sobota v znamenju Young Heroes - pridružite se nam!

12.04.2017 - Objava Helen Doron English

 

V soboto, 13. maja, ob 10. uri, se bomo v duhu projekta Young Heroes družili z društvom Streha za vse in Srečno hišo v centru Helen Doron English Ljubljana. Skupina mladih arhitektov, ki bo v Ugandi gradila 'Amasiko - učni center za otroke, ki živijo na ulicah', bo staršem skozi potopisno predavanje predstavila destinacijo, kamor se bodo odpravili poleti in v sodelovanju z lokalnimi prebivalci v zgolj osmih tednih zgradili stavbo, ki bo vsaj 30 otrokom nudila prostor za bivanje, izobraževanje in učenje obrtnih spretnosti.  

Ker bo učni center zgrajen z uporabo lokalnih materialov in gradbenih tehnik, ki spodbujajo lokalno gospodarstvo, se bodo otroci v grajenju hiše preizkusili tudi sami. V centru Helen Doron Ljubljana bomo vse do 13. maja zbirali tetrapake*, ki nam bodo služili kot gradbeni material, prav tako pa bomo veseli odvečnega časopisnega papirja. Pod budnim očesom arhitektov in Helen Doron učiteljic bodo otroci zgradili malo ugandsko hišico iz recikliranega materiala in nanjo razobesili sporočila za Ugandske otroke. 

Na dogodku ne bo manjkala niti Srečna hiša, ki slovenskim otrokom iz rejniških družin nudi pomoč, podporo in prostor za druženje, učenje in igro v Lukovici pri Domžalah. Ustanoviteljica Srečne hiše Alenka Žumbar Klopčič je leta 2010 izdala svojo prvo otroško slikanico, kateri je sledilo še štirideset eko knjižic. Te v sklopu projekta Young Heroes junaško prevzemajo misijo, saj bo Srečna hiša ob podpori Helen Doron English Slovenija celotni izkupiček od prodaje v mesecu aprilu in maju 2017 namenila odpravi v Ugando.

Z nakupom knjig lahko prispevate tudi vi, in sicer na samem dogodku, 13. maja, oziroma vse do Dneva mladosti, 25. maja, tudi na spletnem mestu Eko knjiga - www.energijadoma.si/en-zalozba

Skupaj smo močnejši - pridružite se nam tudi vi!

*V poštev pridejo le nesploščeni / nezmečkani tetrapaki 1l pijač, mleka ipd., saj bodo le ti služili kot zidaki za gradnjo hišice. 

* * *

Več o Young Heroes
Več o društvu Streha za vse in predstavitev projekta Amasiko na platformi množičnega financiranja
Več o Srečni hiši
Eko knjiga, nakup knjig, namenjenih projektu Streha za vse: www.energijadoma.si/en-zalozba