Slovenija
 

Razvojno-jezikovni program za dojenčke in malčke

23.01.2018 - Objava Helen Doron English

Z veseljem vas obveščamo, da razpisujemo tečaj za dojenčke in malčke od 3 do 22 mesecev Baby's Best Start.


Tečaj poteka ob ponedeljkih ob 16.30, starši z malčki pa se lahko programu pridružite kadarkoli tekom leta.

Obvezne so prijave na sezana@helendoron.com ali 040 303 604.
 

KAKO POTEKA?

Učni del tečaja poteka v angleščini, učiteljica pa ob aktivnostih staršem v slovenščini na preprost način razloži smisel aktivnosti in kako lahko to znanje uporabljajo tudi doma.

Na delavnici se bomo naučili tri pesmice v različnih glasbenih zvrsteh, preko katerih bomo začeli spoznavati ritem in spodbujali otrokov vestibularni sistem, ki skrbi za kontrolo telesa, koordinacijo in pozornost. Z ritmičnimi rimami bomo otrokom pomagali ozaveščati svoje telo, s štetjem aktivirali njihov matematični del možganov in spoznali nekaj koristnih besed otroškega znakovnega jezika. 

 

STROKOVNOST PROGRAMA

Program Baby's Best Start je edini razvojno-jezikovni program za dojenčke v Sloveniji. Razvila ga je mednarodna skupina strokovnjakov razvojnih in pedagoških psihologov ter jezikoslovcev.

Program vključuje elemente teorij in raziskav Glenna Domana, ustanovitelja Inštitutov za doseganje človeškega potenciala (Institutes for the Achievement of Human Potential - IAHP). Domanova filozofija, ki ji v našem programu v veliki meri sledimo, pravi, da ima vsak otrok potencial genija, da je stimulacija ključ za odklepanje teh potencialov in da se mora učenje začeti ob rojstvu, saj je učenje lažje, mlajši kot je otrok. Poleg tega verjamemo, da je starš otrokov najboljši učitelj, zabavno učenje pa je seveda tudi pomemben faktor.

VEČ O PROGRAMU

Program Baby's Best Start ni navaden tečaj za dojenčke, temveč strokovno voden razvojno-jezikovni program, ki deluje po svetovno priznani metodi Helen Doron, ki so jo razvili mednarodni strokovnjaki za razvoj in psihologijo otrok. Program izvajajo izključno licencirani učitelji, ki so se strokovno izobraževali doma in v tujini pod mentorstvom največjih strokovnjakov na svojem področju.

Tečaj je temelj za optimalni razvoj otroka ter spodbuja razvoj grobe in fine motorike, koordinacije in zavedanja telesa, obenem pa tudi gradi socialne veščine in samopodobo otroka. Osredotočamo se na gibalni, kognitivni in čustveni razvoj, obenem pa gradimo zavedanje sveta skozi angleški jezik. Vsaka ura je prilagojena razvojni stopnji določene starosti in strukturirana tako, da sistematično sledi zastavljenemu programu in postopno gradi na obstoječem znanju.

Vabljeni, da se nam pridružite!

Po opravljenem tečaju lahko vaš malček nadaljuje v tečaj Toddler's Best Start.