Slovenija
 

OTROCI SO UPIHNILI PRVO SVEČKO CENTRA HELEN DORON ENGLISH MURSKA SOBOTA

03.09.2016 - Objava Helen Doron English

Center Helen Doron English Murska Sobota so ponovno preplavili otroški nasmehi in magična energija, ki jo vselej znova pričarajo Flupe, Joey, Kangi in drugi Helen Doron junaki. Minuli konec tedna, ob začetku šolskega leta, so priredili pravo rojstnodnevno zabavo in upihnili svojo prvo svečko, ob tem pa so poskrbeli tudi za obilico zabave in dobre volje.

September je prav poseben mesec! Otroci se vračajo v vrtec, ponovno srečajo šolske prijatelje, prav tako pa je letos v Murski Soboti ponovno čas za tečaje angleščine po mednarodno priznani metodi Helen Doron English. Priljubljenost Helen Doron metode učenja med starši in malčki izhaja iz poudarka potrebe po zgodnjem začetku učenja tujega jezika, in sicer pri otrocih starih že od 3 mesecev naprej. Učenje v skladu s to metodo temelji na igri in sproščenem ponavljanju ter petju, saj si otroci na ta način jezik lažje zapomnijo in se ga naučijo enako kot maternega.

Učna metoda pa ni prilagojena samo malčkom v najzgodnejšem obdobju, ampak je primerna tudi za otroke v nekoliko starejših starostnih kategorijah, in sicer od 3-6 let in 6-12 let, ter za najstnike v obdobju od 12-19 let. Temu primerno so je Helen Doron zabave v Murski Soboti udeležili otroci vseh starosti. Najmlajša obiskovalka je bila tako stara komaj nekaj tednov, medtem ko so starejši otroci že začeli s šolskim poukom. Čisto vsi so se zabavali v kreativnih kotičkih, izdelali svojega junaka Flupa, spoznali digitalni svet obogatene resničnosti z Joeyijem in se udeležili plesne delavnice. Prav tako so uživali v igri, kjer so lovili ribice in tekmovali v metu žoge na koš. Najbučnejše navijanje je požela igra s padalom – »parachute«, kjer so se otroci skozi inovativno igro že naučili svojih prvih angleških besed, in sicer »green«, »yellow«, »red« in »blue«. Zabavo je pospremila torta velikanka in prva svečka. Otroci so jo upihnili s neizmernim veseljem, in sicer ob melodiji pesmice »Happy Birhtday«, ki so jo vsi skupaj zapeli studiu Helen Doron English Murska Sobota.

Katja Kolbl, franšizij in vodja učnega studia Helen Doron English Murska Sobota, je na kratko nagovorila starše in otroke, ter pozdravila eno leto uspešnega delovanja: »Mednarodni ekipi Helen Doron English, ki ima kar 30-letno tradicijo, smo se sicer pridružili komaj lani jeseni, vendar smo že v prvem letu ponosni na vse naše tečajnike in na naš uspeh. To, da je Helen Doron English metoda res izjemna, nam pove dejstvo, da se za tečaje zanima vse več ljudi, naši tečajniki pa se vedno znova z veseljem vračajo. Ponosni smo, da lahko spremljamo in spreminjamo generacijo otrok, s tem da jim odpiramo vrata v svet jezika, na način, ki ga poznajo že prek učenja materinega jezika.«

Po zaslugi metode Helen Doron angleško govori že skoraj dva milijona otrok po vsem svetu, med njimi je tudi vse več slovenskih otrok, ki centre Helen Doron po Sloveniji lahko obiskujejo že jubilejno peto leto zapored. Od začetka delovanja jezikovnih centrov Helen Doron v Sloveniji je tečaje opravilo že več kot 2.200 otrok, največ v starostnem obdobju od 2. do 8. leta starosti. Tako narašča tudi potreba po novih kadrih. Studio v Murski Soboti je v svoje učiteljske vrste že sprejel novo učiteljico Renato Gabor, ki so jo otroci izjemno hitro vzljubili in sprejeli za svojo.

Tudi podatki na ravni globalne mreže Helen Doron kažejo, da je trend zgodnjega učenja angleščine v porastu. V letu 2015 je v več kot 900 učnih centrih po svetu, pri čemer so bili samo v letu 2015 ustanovljeni 104 novi centri, jezikovne tečaje obiskovalo več kot 125.000 otrok. Ustanoviteljica metode in priznana lingvistka Helen Doron te odlične rezultate povezuje z vse večjim pomenom dobrega znanja angleščine v sodobni globalizirani družbi in pravi: »Starši prepoznavajo pomen zgodnjega učenja angleščine in želijo otrokom podariti možnost zabavnega učenja angleščine, vendar brez dodanega stresa, ki bi ga prinašala dodatna učna obremenitev znotraj tradicionalne 'učilnice'. Natanko to potrebo nagovarjamo v učnih centrih Helen Doron.«

Otroci v 35 državah se že več kot 30 let učijo angleščine po metodi Helen Doron, vse od leta 2011, ko je revolucijo na področju učenja angleščine kot tujega jezika k nam pripeljala Nina Žerjal, pa je ta dostopna tudi slovenskim otrokom. Franšize najdemo pravzaprav po vseh večjih krajih, in sicer v Ljubljani, Sežani, Mariboru, Celju, Kranju, Kopru, Novi Gorici, Lendavi, na Ptuju, Novem mestu (vrata odprl v septembru), in seveda v Murski Soboti, kjer ima studio vizijo postati središčni center zgodnjega učenja angleščine v Prekmurski regiji.

  Foto galerija - klikni na sliko za povečavo
Dsc 3491
Dsc 3471
Dsc 3437
Dsc 3425
Dsc 3413
Dsc 3378
Dsc 3355
Dsc 3347
Dsc 3335
Dsc 3326
Dsc 3308
Dsc 3265
Dsc 3263
Dsc 3242
Dsc 3240
Dsc 3232
Dsc 3230
Dsc 3216