Slovenija
 

Osvoji BRALNO ZNAČKO in pojdi z nami v KINO

25.03.2018 - Objava Helen Doron English

V sklopu YOUNG HEROES KAMPANJE pod sloganom »Branje nariše nam sanje«  še vse do 20. aprila zbiramo v našem centru otroške knjige, ki so se v minulih letih nabrale v vaši domači otroški knjižni zbirki in so jih vaši otroci že prerasli. Zbrane knjige bomo podarili Zdravstvenemu domu Novo mesto – otroškemu oddelku,  da si bodo otroci skupaj s starši krajšali čas, obogatili trenutke med tem, ko bodo čakali na vrsto pri svojem zdravniku. Poleg knjig zbiramo tudi HDE nahrbtnike, ki so že v vašem arhivu od lanskoletnega tečaja in ga morda več ne potrebujete, saj bomo knjige naprej predali kar v teh naših nahrbtnikih.
Želimo vas spomniti na pomen zgodnjega branja in vzpostavitvi in vzdrževanju bralnih veščin, ki z leti nikakor ne smejo zamreti. In da še malce spodbudimo otroke na prebiranje knjig,  bomo v času od 26. marca do  konca aprila 2018  tudi pri nas dali otrokom priložnost, da osvojijo YOUNG HEROES BRALNO ZNAČKO »READERS ARE LEADERS«. Naš namen je:
- pritegniti malčke v njihovo domačo knjižno polico, ali pa, da zaidete skupaj z otrokom v knjižnico in ga tako navajate na redno obiskovanje knjižnice,
- obogatiti besedni zaklad ter razvijati otrokovo razmišljanje in domišljijo,
- navajati otroka na javno nastopanje, se znebiti zadržkov in predsodkov pred samostojnim govorjenjem,
- predstaviti knjigo kot vir informacij, vzbuditi v otroku zanimanje zanjo.

 

  • Kako osvojiti Young Heroes Bralno značko »Readers are leaders«?

Otrok si lahko priznanje za opravljeno bralno značko prisluži s pripovedovanjem treh pravljic, katere mu doma preberete starši, ali jih uspe prebrati že sam. Lahko pa nam otrok pove tudi  vsebini le dveh knjig in naredi doma na temo tretje knjige en izdelek, ki ga prinese v naš center. Izdelke bomo imeli na skupni razstavi, ob koncu projekta jih prejmete v last.

  • In kako bo potekalo pripovedovanje pravljic?

Ko nas otrok obišče v centru, lahko pred ali po terminu njegove redne urice angleščine, učiteljici, ali pa tudi meni ali Simonu pove vsebino knjige. Knjigo prinese tudi sabo, saj mu je le-ta lahko tudi v pomoč z ilustracijami. Vsakega otroka, ki bo zbral pogum, da nam pove pravljico, se pohvali in spodbuja ter tudi pomaga pri pripovedovanju. Lahko pa pridete z otrokom povedati vsebino knjige / slikanice tudi katerikoli drugi dan med tednom (ponedeljek – petek med 14to in 19to uro). Knjigo, ki jo vaš otrok prinese in pove vsebino, odnesete tudi domov. Razen, če se odločite, da jo želite podariti naprej v okviru te naše dobrodelne akcije zbiranja knjig. Na enkrat lahko otrok pove vsebino eno ali dveh knjig.

  • Nagrada za opravljeno Young Heroes Bralno značko »Readers are leaders«?

Prav vsi otroci, ki bodo opravili Young Heroes bralno značko »Readers are leaders«, bodo prejeli Helen Doron zapestnico. Med vsemi uspešnimi otroci pa bomo v sredo, 18. aprila izžrebali 10 nagrajencev, ki bodo prejeli kino vstopnico za otroški film Peter zajec, ki bo na ogled v Cineplex Novo mesto  posebej za naše Helen Doron- ovce v soboto, 21. aprila 2018 ob 10i uri dopoldan. Poleg 10 izžrebancev pa bo prvih 5 otrok, ki bodo prvi osvojili Young Heroes  bralno značko avtomatsko prejelo kino vstopnico za Petra zajca za to sobotno predstavo. 

Dragi starši, poskrbite, da bodo tudi vaši - naši Helen Doron mali junaki v dobrodelni akciji zbiranja knjig resnično dobrodelni in veseli bomo prav vsake rabljene knjige ter nahrbtnika in vaše pozitivne, dobre volje v naši humanitarni akciji. In pomagajte ter obenem bodite svojemu otrok zgled pri odnosu in pomenu knjig v našem življenju in spodbudite otroka osvojiti našo bralno značko. Z malce sreče gre lahko otrok tudi z nami v kino.

  Prenesi dokument