Slovenija
 

Od sobote se tudi kranjski malčki lahko učijo angleščine po metodi Helen Doron English

30.08.2015 - Objava Helen Doron English

Otvoritev centra Helen Doron Kranj pospremila prijetna otroška zabava

V soboto, 29.8., je mednarodno priznana metoda zgodnjega učenja angleščine Helen Doron prispela tudi v Kranj. Otvoritev je pospremila razposajena otroška zabava, malčke skupaj s starši pa je nagovoril tudi župan mestne občine Kranj Boštjan Trilar. Med zadovoljnimi mamicami, ki bodo svoje malčke letos vpisale v tečaje Helen Doron v Kranju, je bilo moč najti tudi priznano slovensko biatlonko Tadejo Brankovič Likozar, ki se vsekakor zaveda pomena znanja angleščine v današnji družbi.

Posebno metodo učenja Helen Doron, ki temelji na sistematičnem naravnem učenju jezika, kjer so otroci v stimulativnem okolju že zelo zgodaj izpostavljeni posebni zvočni kopeli, je prestavila vodja kranjskega centra Nataša Krkoč Šimenko. Poudarila je, da učenje poteka v sklopu inovativnih učnih uric, ki temeljijo na gibanju, mimiki, petju, plesu, igri in lahkotni zabavi, ob tem pa sledi naravnemu razvoju otroka. Dodatno je pojasnila, da strah pred tem, da bi bil otrok prehitro izpostavljen tujemu jeziku, povsem odveč: »Raziskave priznanih univerz po svetu kot tudi izobraževalne skupine Helen Doron dokazujejo, da se otroci iz dvojezičnih družin, ki se tujega jezika pričnejo učiti že v zgodnjem otroštvu, povsem naravno soočajo z dvema in več jeziki.« Učenje drugega jezika namreč povzroča nastanek povezav v možganih, ki trajno vplivajo na inteligenco otroka, te pa se lahko tvorijo le do šestega leta starosti. »Po šestem letu starosti se začne razvijati logično mišljenje in učenje jezika začne potekati na način, kakršnega smo navajeni odrasli,« je pojasnila Krkoč Šimenkova.

Nataša Krkoč Šimenko

Prihod te sodobne metode učenja v Kranj je pozdravil tudi župan mestne občine Kranj Boštjan Trilar: »Navdušen sem, ker se v Kranju odpira šola Helen Doron Kranj, kar samo dokazuje, da bo Kranj zopet postal izobraževalno in kulturno središče Slovenije«.Čestital je vodji franšize v Kranju Nataši Krkoč Šimenko ter ji malce v šali in nekoliko zares postavil visoke cilje za razvoj v prihodnjih letih: »Računam, da čez dve leti to ne bo več le Helen Doron Kranj temveč Helen Doron Gorenjska.«

Boštjan Trilar

Da je angleščina vsekakor nujna v sodobni družbi, pa se zaveda tudi uspešna slovenska biatlonka in mama dveh nadobudnih malčkov Tadeja Brankovič Likozar, ki je v sklopu svoje športne kariere veliko časa preživela v tujini: »Šport je moja ljubezen že od nekdaj, se pa zavedam, da so nova  znanja nujno potrebna naložba v prihodnost. Tega ti nobena poškodba ne more vzeti, medtem ko se ti športna kariera lahko nenadoma konča že z napačnim gibom.« Ob tem dodatno pojasnjuje, da je vse svoj znanje angleščine pridobila skozi običajno šolanje, kar pa ni zadostovalo zahtevam poklica, ki si ga je izbrala: »Veliko časa sem v sklopu svoje kariere preživela v tujini. Vedno sem občutila pomanjkanje znanja in samozavesti pri uporabi angleščine, zato sem zelo vesela, da bom svojima otrokoma s pomočjo Helen Doron English dala ravno to možnost.«

Več kot dva milijona otrok danes govori angleško, zahvaljujoč metodi Helen Doron English, hitro pa se jim pridružujejo tudi slovenski otroci. Nina Žerjal je ob otvoritvi v Kranju poudarila, da so v samo štirih letih poslovanja zabeležili resnično neverjetne rezultate: »Od leta 2013 beležimo več kot 200-% porast skupnega vpisa na letni ravni, franšizno mrežo pa smo razširili na praktično vso Slovenijo. Skupaj s Kranjem namreč prav v teh dneh odpiramo še dva studia, in sicer na Ptuju in v Murski Soboti.« Žerjalova prav tako verjame v nadaljnjo rast franšizne mreže.

Še nekaj foto utrinkov z otvoritve…

  Foto galerija - klikni na sliko za povečavo
Posebno metodo učenja Helen Doron
Posebno metodo učenja Helen Doron
Posebno metodo učenja Helen Doron
Posebno metodo učenja Helen Doron
Posebno metodo učenja Helen Doron
Posebno metodo učenja Helen Doron
Posebno metodo učenja Helen Doron