Slovenija
 

Novemberska pravljica: Pravljična joga za otroke

11.11.2016 - Objava Helen Doron English

 

NOVEMBRSKA PRAVLJICA: PRAVLJIČNA JOGA ZA OTROKE

Kaj bomo počeli?

Najprej bomo razmigali prstke, nogice in glave skupaj s Helen Doron učteljico Renato na Helen Doron pesmice in se naučili nekaj besed, ki so povezane z gibanjem in deli telesa. Po angleškem uvodu bo sledila pravljična joga v sodelovanju z društvom Enovita, pri čemer boste starši skupaj z otroci poustvarjali pravljico z gibi telesa.

Zakaj naj otroci vadijo?
Gibanje je bistvenega pomena pri Helen Doron English tečajih. Otroci tako spoznajo svoje telo, izboljšajo motoriko, izboljšajo koncentracijo, koristno porabijo energijo.

Pri uporabi joge  se otroci znajo bolj umiriti, se naučijo osnovnih jogijskih položajev, pravilnega dihanja in sproščanja.


"Starši si zelo pogosto na tovrstne dogodke ne upajo pripeljati svojih otrok, ker "ne bodo pri miru, kot je potrebno biti na jogi" - vendar poudarjam, da bistvo joge z otroci ni biti pri miru, ampak se gibati, učiti asane preko igre in včasih tudi malo "divjati", pravi vaditeljica joge Tatjana Baligač in v studiu Helen Doron English se popolnoma strinjamo - otroci z gibanjem namreč dodatno stimulirajo svoje možgane in tako dokazano učinkoviteje vsrkajo informacije, kot pri sedečem učenju.
 
Izziv današnjega časa je tako za odrasle kot otroke ostati prisoten v danem trenutku. In če s tem zavedanjem začnemo že pri otrocih, jim tako podarimo eno najdragocenejših popotnic za njihovo življenje, saj se naučijo zaznavati in sprejemati sebe ter svet takšnega kot je.

Kdaj in kje se dobimo?

Dobimo se v petek 18.11. 2016 ob 16.30 v Učnem studiu Helen Doron Murska Sobota.

Vabljeni otroci s starši - vadite lahko skupaj! Vadbo vodi Tatjana Baligač, vaditeljica Pravljične joge s certifikatom. Obvezne prijave najkasneje do četrtka 17.11. na mail: tatjana.baligac@gmail.com ali murskasobota@helendoron.com, www.tatjanabaligac.si.

  Foto galerija - klikni na sliko za povečavo
PravljiYna joga 1
Joga-za-otroke-tatjana-baligaY-2
Head up