Slovenija
 

Leto sodelovanja s Kosovelovo knjižnico

19.12.2018 - Objava Helen Doron English

Leto 2018 so zaznamovale tudi angleške pravljične ure, ki smo jih od januarja mesečno pripravljali v Kosovelovi knjižnici Sežana.

Na angleških pravljičnih urah so se otroci aktivno vključevali v pravljico in jo soustvarjali. Svet angleškega jezika so spoznavali s pomočjo slik, igrač in različnih aktivnosti, razumevanje pravljice v tujem jeziku pa je po učni uri zanje postala mala malica. Vsako srečanje zaključimo tudi z ustvarjalno delavnico na temo pravljice.

Januarska pravljica Lost and Found. Povezava na prispevek.

Februarska pravljična ura s pravljico Marvin Wanted More. Povezava na prispevek.

"Angleške pravljične ure smo zastavili tako, da otroci angleščino spoznavajo po metodi Helen Doron English, kot bi se učili na naših tečajih. Metoda uspešno deluje v svetu že več kot 35 let, njej zahvaljujoč pa angleško govori več milijonov otrok. Vesela sem, da tudi starši in otroci iz Sežane in okolice radi pridejo na angleške urice," pove Nina Ribič, učiteljica in vodja jezikovnega centra Helen Doron English Sežana.

Pravljica Hamish The Highland Cow. Povezava na prispevek.

"Za novo šolsko leto smo s septembrom 2018 format angleških uric malo spremenili. Letošnja srečanja ne temeljijo izključno na poznanih pravljicah, ampak otroci spoznavajo tudi zgodbe iz naših avtorskih risank, na katerih temelji besedišče naših tečajev. Ponujamo kar 23 različnih tečajev za otroke od 3 mesecev do 19 let, tako da nam materiala tudi za angleške pravljične ure še dolgo ne bo zmanjkalo," zaključi Nina Ribič.

Decembrska angleška urica na temo letnih časov. Povezava na prispevek.

Naslednja angleška urica s Helen Doron English v Kosovelovi knjižnici Sežana bo 15. januarja 2019 ob 17.00. 

Zamudniki in vsi, ki bi se želeli pridružiti tudi tečajem angleščine za otroke, pa vabljeni, da spremljate naše novice in Facebook stran glede vpisa v drugi semester (začetek tečajev februarja).