Slovenija
 

Kdo je sfriziral kravo?

03.04.2018 - Objava Helen Doron English

Kljub temu, da so pomladni dnevi že topli in sončni in prosti čas radi preživljamo zunaj, se nam je tudi na aprilski pravljici v Kosovelovi knjižnici Sežana pridružilo kar nekaj otrok. Večina od njih so že naši stari znanci, saj so bili že na vseh letošnjih pravljičnih uricah in tako pridobili že kar lep besedni zaklad in pregled angleških pravljic.

Otroci so že pred začetkom zasedli prvo vrsto, da so bili čisto blizu naši učiteljici in pripovedovalki Sari.

Preden smo se zares potopili v pravljico, smo iz čarobne vrečke vlekli predmete in se naučili besede kot so long, short, curly in straight hair.

Pravljica, ki smo jo tokrat poslušali, nosi naslov Hamish, the Highland Cow, in govori o visokogorski škotski kravi, ki ni želela k frizerju.

Našo kravo smo končno prepričali, da si je upala usesti na frizerski stol in sfrizirali so jo kar otroci sami - najprej so jo počesali, nato pa je vsak še odstrigel šopek njene dooolge dlake.

Otroci angleščino po metodi Helen Doron English spoznavajo preko vseh čutov, zato je pomembno, da stvari poskusijo tudi sami. Poleg tega, da je tako pravljica bolj zanimiva, besede povežejo z dejanji, gibi, rimami ali predmeti in si jih tako dolgoročno zapomnijo.

Po pravljici smo se družili še na ustvarjalni delavnici, kjer so otroci izdelali gnezdeca in male ptičke. Ste vi že videli letos ptičke gnezditi?