Slovenija
 

Gostujoči profesor g. Mike na slavnostnem dogodku: “To so suvereni govorci angleščine!”

11.06.2018 - Objava Helen Doron English

V soboto, 9. junija 2018 se je v Mladinskem centru Podlaga v Sežani odvijal poseben dogodek, ki smo ga pripravili za naše jubilejne tečajnike. Kar 30 tečajnikov je letos zaključilo že 5 ali več let obiskovanja naših tečajev, od tega je 8 takih, ki so z nami že od samega začetka (7 let!). V poklon in izkaz hvaležnosti za zaupanje smo zanje pripravili delavnico s slavnostno podelitvijo.

Posebej zanje smo v goste povabili profesorja angleščine Mika, ki je za otroke pripravil delavnico z gledališkimi veščinami. Mike namreč vodi angleško dramsko skupino in je med drugim napisal dva avtorska muzikala, ki pobirata nagrade širom Evrope. Otroci so tako imeli odlično priložnost, da svoje znanje angleščine prenesejo v prakso in šlo jim je odlično!

V gledališču je še posebej pomembno zaupanje med soigralci. Otroci so se v parih miže vodili čez zahteven poligon.

Vaja, pri kateri je potrebna največja mera zaupanja je prosti pad in čisto vsi otroci (in učitelji) so bili zares pogumni!

Nina Žerjal, ki je Helen Doron English pred 7 leti pripeljala v Slovenijo in odprla prva učna centra v Sežani in Ljubljani, se je posebej zahvalila otrokom in staršem za zaupanje. Posebna zahvala je šla seveda vsem učiteljem, ki so tekom let otroke spoznavali z angleščino: Nina Ž., Andreja, Andrejka, Vesna, Emelina, Nina R., Sara in Nejc.

Posebno zahvalo smo podelili tudi mamici Veroniki Tomšič, ki nam vedno priskoči na pomoč pri komunikaciji s strankami. Družina De Vincenzi je prejela posebno omembo, saj naše tečaje obiskuje kar 5 družinskih članov in so bili že ob odprtju centra v Sežani z dvema vpisanima hčerkama eni naših prvih tečajnikov.

Mike je bil očaran nad znanjem angleščine naših tečajnikov in izrazil navdušenje nad tem, kako preprosta je zanje angleščina, saj sploh ne razmišljajo in se ne obremenjujejo z zakoni jezika, ampak preprosto suvereno komunicirajo in uživajo v življenju.

Otroci so ob zaključku povedali, da so bile igre na delavnici zelo zabavne, čeprav jih je bilo pri nekaterih kar malo strah. "Na začetku nisem dobro razumela kaj govori Mike, ker je govoril zelo angleško. Potem pa smo začeli delati stvari in sem kar vse razumela. Bilo je fajn, ker sem potem tudi jaz govorila angleško." je povedala udeleženka Sanja.

Laura je pri 8 letih najmlajša jubilejna tečajnica in na vprašanje, koliko časa že hodi na angleščino, odgovori: "Odkar sem se rodila!" Tečaj je začela obiskovati pri enem letu, danes pa je že šolarka, ki obvlada angleščino.

Na koncu smo se posladkali še z odlično torto, v katero sta zarezala Nina in Nejc Ribič, vodji sežanskega centra Helen Doron English.

Hvala otrokom in staršem za udeležbo in da vsako leto ostajate del naš družine. Hvala tudi Mladinskemu centru Podlaga za prostore in Slaščičarstvu Matjaž za slastno torto.

 

Naši veliki družini tečajnikov se lahko pridružite tudi vi. Vpis v šolsko leto 2018/19 že poteka. Več informacij na www.HelenDoron.si ali nas kontaktirajte!