Slovenija
 

Angleške ure v Kosovelovi knjižnici

27.09.2018 - Objava Helen Doron English

Po uspešni lanski sezoni se ponovno vračamo v Kosovelovo knjižnico! Tokrat s posebni obliki angleških uric, kjer bomo s pomočjo vsem poznanih pravljičnih junakov, zabavnih aktivnosti in pesmic spoznavali angleščino.

Pridružite se nam na prvem srečanju 2. oktobra 2018 ob 17. uri v Kosovelovi knjižnici v Sežani, ko bo z nami Ostržek!

Jezikovna šola angleščine za otroke Helen Doron English v Sežani deluje že 7 let, z nami pa se je učilo že več kot 300 otrok iz Sežane in okolice! Na angleških uricah v knjižnici bomo vsak mesec predstavili drug tečaj iz našega nabora 18 tečajev za otroke vseh starosti. Tako boste starši dobili vpogled v naš način dela in bolje razumeli, kako in zakaj lahko preko igre angleščino spoznavajo tudi najmlajši otroci.

Angleške urice bo vodila Nina Ribič, izkušena učiteljica angleščine za otroke in vodja jezikovnega centra Helen Doron English Sežana.
Urice bodo potekale vsak prvi torek v mesecu ob 17. uri.

KAKO POTEKAJO ANGLEŠKE URICE?
Na angleških uricah otroke popeljemo v svet angleščine s pomočjo različnih tehnik učenja, skozi igro, ples, pesmi ter s pomočjo lutk in slikovnega materiala. Tuje besede in fraze tako smiselno korak za korakom povežemo v celoto, otroci pa novo znanje povežejo z razumevanjem. Pri pravljicah, ki jih otroci že poznajo, jim s pomočjo tujega jezika omogočimo pogled na poznano zgodbo skozi drugačne oči, pri novih pravljicah iz angleško govorečega sveta pa dobijo avtohton pogled v kulturno okolje zgodbe. Tako poleg širjenja obzorja z vidika vrednot spoznajo tudi pomen kulturne raznolikosti, jezikov in razumevanja sveta na splošno.

ZA KAKŠNO STAROST SO URICE PRIMERNE?

Na angleških urah uporabljamo najrazličnejše metode učenja in razlage jezika, zato so angleške ure primerne za otroke od 2 let dalje, tudi za tiste brez predznanja angleščine.

Angleške urice v Kosovelovi knjižnici so brezplačne in prijava ni potrebna.
Veselimo se srečanja z vami!