5 poletnih nasvetov za učenje angleščine

Tekmovanje Make Some Noise

Poletje je tu in čas je za sprostitev, ko bo poučna zabava še bolj zabavna! Razgibajte možgančke svojih otrok in jim omogočite inovativne načine učenja in utrjevanja angleščine, ki jim omogočajo tako igro kot tudi znanje. 

1. Petje pesmi.

Kaj bi lahko bilo boljšega kot petje pesmic, zbranih v Helen Doron Song Clubu? Mlajši otroci jih naravnost obožujejo! Melodije jih pritegnejo, besede so enostavne, videi pa so predstavljeni na zabaven način. S tem spodbudimo njihov naravni način učenja, saj otroci med petjem sploh niso osredotočeni na slovnico in strukturo, a kljub temu z vsako novo pesmijo pridobivajo nova znanja in širijo svoj besedni zaklad.

Otroške rime nam ponujajo veliko več, kot si lahko mislimo. Naši otroci se z njimi učijo intonacije (način, kako se jezik govori) in fonološke strukture (način, kako besede zvenijo). S tem, ko otroka izpostavimo otroškim rimam, mu omogočimo seznanjanje s sestavo zvokov. In bolj kot se otrok zaveda zlogov in rimanih zvokov, lažje se kasneje v življenju nauči brati.

Nikar ne čakajte! Poiščite svojo najljubšo pesem na Helen Doron Song Club in naj se petje začne.

2. Igranje iger.

Se spomnite, kolikokrat ste morali ponoviti besedo »čebele« v angleščini (‘bees’), preden ste si jo zapomnili? Najbrž ste se hitro naveličali. Kangi Club je povsem drugačen način učenja in zabave. Na povsem prenovljeni spletni platformi in skozi aplikacijo (na Google Play ali iStore) pomaga otrokom obvladovati angleščino prek zabavnih iger s kengurujčkom Joeyj-em, zmajčico Didi, Flupom in prijatelji.

Preberite več ali preprosto vstopite v svet zabavnih dogodivščin Kangi Club .

3. Zabavajte se s Flupom.

Ključno pri učenju novega jezika je pravilna izgovorjava. Pogosto so naši otroci zmedeni, saj angleščina ni fonetični jezik (ne obstaja neposredna povezava med zapisano besedo in zvokom), zato se veliko besed ne izgovarja na način, kot so napisane. Aplikacija Fun With Flupe omogoča otrokom, da spoznajo nove besede na način, da jih slišijo, vidijo, kako so napisane, hkrati pa njihove podobe povezujejo v celoto, da si besede lažje zapomnijo. Tudi otroci starosti od dveh do petih let se lahko učijo svojih prvih besed v angleškem jeziku z aplikacijo Fun with Flupe. Povsem posodobljena aplikacija je na voljo na platformah Google Play ali iStore.

Več o Flupu, njegovih prijateljih in njihovih dogodivščinah najdete tukaj.

4. Berite, berite, berite.

Kaj bi lahko bilo boljšega kot učenje korak za korakom, samostojno in v svojem ritmu?

Otrokom je to omogočeno s pomočjo aplikacije Helen Doron Read (na Google Play ali iStore). Z njo slišijo pravilno izgovorjeno besedo, vidijo njen pravilni zapis in ponavljajo besede ali stavke znova in znova. S tem krepijo svojo samozavest in pridobivajo motivacijo, saj jim številni interaktivni liki omogočajo, da so vpeti v zgodbo in se obenem zabavajo.

Aplikacija je namenjena otrokom od petega do devetega leta in je strukturirana v osem stopenj. Vsaka stopnja vsebuje štiri interaktivne knjige, tri od teh vsebujejo zgodbe, ki jih otroci v aplikaciji poslušajo. Zadnja knjiga vsake stopnje omogoča otrokom, da s pomočjo besedišča, ki so ga pridobili iz predhodnih knjig, samostojno preberejo novo zgodbo. Dodatno se lahko s funkcijo ‘zapis’ med branjem posnamejo in se kasneje poslušajo. Prenesite aplikacijo s platform Google Play ali iStorein omogočite svojemu otroku učenje angleščine skozi branje.

5. Poslušajte zabavni Helen Doron Teen Radio.

Preklopite na Helen Doron Teen Radio – najboljši radio za poslušanje dobre glasbe in učenje angleščine! Najstnikom omogoča, da premostijo kulturne ovire, saj jih skozi popularno glasbo in s svojim programom povezuje po vsem svetu. Poleg glasbenega programa so na voljo tudi pogovorne in zabavne oddaje, ki poročajo o nenavadnem paru (Richard and Just Mannie Show), tračih (The Just Mannie Show)  in različnih kvizih, kjer lahko osvojijo nagrade (Marilyn Gee! and Richard Freedman Show). Najstniki obožujejo njegovo glasbo in novice, s tem pa izboljšujejo svoje razumevanje angleščine in besedni zaklad. Aplikacijo lahko prenesete s platform Google Play ali iTunes in tako pričnete s poslušanjem Helen Doron Radia že danes.

Za še več zabave v času poletnih počitnic in izboljšanje angleških spretnosti vašega otroka se obrnite na vam najbližji Helen Doron center ali studio. Pozanimajte se tudi o terminih poletnih tečajev. Želimo vam prijetne počitnice!

Dobrodošli v svet Helen Doron English

Helen doron kids logo

Pridite na brezplačno preizkusno urico

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Skip to content