Helen Doron o Teen English programih

Helen Doron, lingvistka in izkušena učiteljica angleščine, ustanoviteljica in izvršna direktorica Helen Doron Educational Group, že več kot 30 let uspešno poučuje angleščino po edinstveni metodologiji, ki jo je razvila z vero v otrokove neizmerne sposobnosti za učenje. Predstavljamo njene odgovore na vprašanja staršev, ki se navezujejo na programe Helen Doron Teen English.

Vprašanje starša: Na tečaj bi rada vpisala svojega najstnika, toda nisem prepričana, kako učinkovito se lahko uči po celodnevnem in napornem dnevu v šoli. Kakšno je vaše mnenje?

Helen odgovarja: 
Ko se starši in najstnik odločajo o optimalnem številu izvenšolskih dejavnosti, je potrebno upoštevati več dejavnikov. Najstniki imajo lahko veliko dejavnosti in zanimanj ter iz različnih razlogov iščejo načine, kako izboljšati svoje spretnosti v angleščini kot drugem jeziku.  Vsaka družina ima svoj pogled na to, kakšno je najboljše ravnovesje med šolskimi in izvenšolskimi aktivnostmi. Vsak najstnik ima svoje lastno območje udobja in sposobnost učenja. Kako torej potegniti črto med nudenjem prave mere priložnosti vašemu najstniku in njegovo preobremenjenostjo? Se bo sposoben učiti?

Naredimo učenje zabavno

Večina najstnikov se je po dolgem in napornem dnevu v šoli sposobnih učiti, toda potrebujejo program, ki jih motivira, stimulira njihove misli in jim daje priložnost, da sprostijo energijo. Najstniki bodo zagotovo uživali ob učenju, če bomo našli dobro strukturiran program, ki naredi učenje zabavno.  Zagotoviti je potrebno, da ima program aktivnosti, ki najstnike stimulirajo in pritegnejo, ne glede na to, kateri snovi so namenjene. Po dolgem dnevu v šoli bodo najstniki lažje osvajali vsebino učne ure, če bo ta bolj podobna sproščeni aktivnosti in ne toliko tradicionalni učni uri. Dobro zamišljen program angleščine, zgrajen na zanesljivi metodologiji, je optimalna izbira.

V čem je skrivnost?

Po mojih izkušnjah s Helen Doron English smo imeli velik uspeh s poučevanjem dveh milijonov mladoletnikov in najstnikov po vsem svetu. Vse to zahvaljujoč uporabi edinstvene metode, ki vključuje učenje skozi zabavo, igre in glasbo, ki jo izvajajo posebej za to usposobljeni učitelji, ki poskrbijo za ogromno pozitivne vzpodbude.

Naj se najstniki med učenjem igrajo?

Ta metoda poučevanja angleščine skozi zabavo ni omejena zgolj na mlajše otroke. Helen Doron Teen English programi učijo branja, pisanja, govorjenja in slovnice ter ustrezajo zahtevam Skupnega evropskega referenčnega okvira za jezike (CEFR). Tečaji sledijo poglobljenemu programu, tečajniki pa se učijo prek aktivnosti, ki združujejo igre in pesmi ter poskrbijo, da se tečajniki zabavajo in da jih snov pritegne.

Sama poučujem skupino najstnikov, ki obiskujejo osmi in deveti razred. Čudoviti so. Uživam ob njihovem poučevanju, otroci pa se veselijo učnih ur in so stimulirani ob učenju besedišča, slovnice in bralnega razumevanja na visokem nivoju. Ob tem pa se še neznansko zabavajo. Igre, zabava, gibanje in pesmi poskrbijo za najbolj optimalno dolgoročno učenje. Veliko tečajnikov se ne veseli angleščine v šoli, radi pa prihajajo na naše učne ure, saj se v majhnih skupinah lahko sprostijo, uživajo in ob tem pa se počutijo varne.

Več kot le angleščina

Naši tečajniki se učijo veliko več kot le angleščino. V Teen English programu spoznajo dobre učne navade in tehnike ter optimalne načine učenja. Res je, da je za njimi dolg dan in da je večina teh tečajnikov na nogah že od zgodnjih jutranjih ur, a so vedno osredotočeni na snov, saj je ta zelo raznolika. Na učnih urah se pogovarjamo, pišemo, se gibamo, igramo igre, sedimo na tleh, vstanemo in se vrnemo h knjigam ali k igri. Medtem ko se tečajniki učijo, čas kar leti. Metodologija Helen Doron tečajnikom koristi, saj jih seznanja s tehnikami in aktivnostmi, ki povečujejo možganske sposobnosti – vse to v času, ko jih učimo drugega jezika. Ko najstnik najde pravi program, ki mu je v izziv in ga spodbuja, motivira in opogumlja, ne bo toliko pomembno, kdaj je na urniku, saj mu bo ustrezal v vsakem primeru. 

Dobrodošli v svet Helen Doron English

Helen doron kids logo

Pridite na brezplačno preizkusno urico

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Skip to content